X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Platon: Căutarea dușmanilor este doar o tehnologie politică

13 iun. 2021,, 18:13   Politică
4463 15

Poveștile precum că toate problemele din țară se datorează corupției, iar atunci cînd aceasta va fi eradicată, Moldova va prospera, sînt un mit care ascunde „incompetența completă și amatorismul neprofesionist”.

Acest lucru a fost declarat de omul de afaceri Veaceslav Platon în cadrul emisiunii Puterea a Patra, relatează Noi.md.

În opinia sa, mesajul celor care spun că „oficialii corupți și bandiții fură, de aceea noi trăim prost” este primitiv și incorect, iar căutarea inamicilor este doar o tehnologie politică.

„Nu cunosc scheme de delapidare din buget. Poate că la achiziții se fură ceva. Dar cel mult 200-300 de milioane de lei pe an, cu bugetul nostru de 55 de miliarde, aceasta constituie 0,5 la sură! Aceste cifre nu pot afecta economia. Problema este că ei nu cunosc în care direcție să meargă! Cu toții ne dorim ca totul să fie bine la noi în țară, să avem Uniunea Europeană aici, salarii mari, locuri de muncă, pensii de 2 mii de euro. Cu toții ne dorim asta, dar nimeni nu știe cum să o facă”, a spus Veaceslav Platon.

În același timp, potrivit lui, „psihologia lui Șvonder”, potrivi căreia există persoanele vinovate, le vom pedepsi și vom avea un paradis, constituie „o direcție greșită, exclusiv pentru oamenii primitivi”.


„În țara noastră mică, la întrebarea cine este vinovat se răspunde: bineînțeles că corupții și hoții. Astfel se distrage atenția către un obiect inutil”, a spus businessmanul.

„Imaginați-vă că poporul moldovenesc este o mare caravană care merge prin deșert. Trece o săptămînă, două, trei, o lună, două, trei luni, dar nu ajunge la locul destinației. Oamenii se adună și întreabă: „Conducătorule, cînd vom ajunge la o oază? Cînd vom avea apă? Cînd vom avea mîncare? Cînd vom veni în Țara Făgăduinței?”. Și liderul spune: „Prieteni, corupția și hoții sînt de vină! Cine este responsabil pentru distribuția apei și a alimentelor?! Petrică! Petrică a furat totul! El este de vină pentru toate necazurile noastre! Spînzurați-l pe Petrică!”. L-au spînzurat și merg mai departe. O săptămînă, o lună, trei, se adună din nou: „Lider, cu Petrică ne-am clarificat, dar tot nu am ajuns”. Șeful spune: „Este de înțeles de ce - în locul lui a venit Vasilică! El este un hoț mare! Aici stă nenorocirea noastră. Spînzurați-l!”. Dar nici acest lucru nu rezolvă problema atunci cînd liderul nu cunoaște drumul”, a conchis Veaceslav Platon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?