Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Platon, către Maia Sandu: „Grija cui o purtați?”

7 iun. 2021,, 11:15   Politică
3861 3

După ce președinta Maia Sandu a recunoscut în cadrul unei emisiuni televizate precum că a votat pentru miliardul furat atunci cînd era ministră a Educației, omul de afaceri Veaceslav Platon i-a explicat, prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, cum stăteau lucrurile la BEM în realitate și cîți bani ar fi fost de ajuns pentru a acoperi necesitățile persoanelor fizice.

Platon spune că „nu trebuie să fii geniu, pentru a ști această matematică”, mai ales, dacă ești „absolvent al Universității Harvard”.

„În primul rînd, toate depozitele persoanelor fizice la BEM constituiau circa 4.026,3 mln. lei. Adică, Dvs. deja ați oferit cu 10 miliarde de lei mai mult. Grija cui o purtați? În al doilea rînd, depozite de circa 1.500 mln. lei la BEM erau „adormite” sau chiar „moarte”. După ele oricum nimeni n-ar fi venit niciodată. În cel de-al treilea rînd, propriile active ale BEM constituiau circa 2 miliarde lei. Iată de ce, pentru a acoperi necesitățile deponenților ar fi ajuns și 500 mln. lei”, a scris Veaceslav Platon pe o rețea de socializare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?