X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Platforma „Pentru Moldova”, detalii despre farmaciile mobile

18 dec. 2020,, 14:14   Politică
4404 1

Platforma „Pentru Moldova”, autorul proiectelor de lege cu privire la activitatea farmaciilor mobile și activitatea farmaceutică, a condamnat interpretarea eronată. „Pentru Moldova” precizează că în farmaciile mobile va fi admisă comercializarea medicamentelor neautorizate, periculoase, în condiții inadecvate și de către personal necalificat.

Platforma „Pentru Moldova” subliniază că activitatea farmaciilor mobile va fi asigurată de către lucrători medicali calificați cu studii superioare sau medii, iar la transportarea, desfacerea și păstrarea medicamentelor vor fi respectate cu strictețe toate regulile sanitare și de securitate impuse, scrie realitatea.md.

„Farmaciile mobile nu vor putea comercializa medicamente cu conținut de substanțe stupefiante, psihotrope și precursori. Farmaciile mobile vor avea dreptul să livreze la domiciliu medicamente pensionarilor cu dizabilitate severă, imobilizați la pat iar cheltuielile vor fi compensate de CNAM”, se arată într-un comunicat al Platformei.

Potrivit sursei citate, activitatea farmaciilor mobile se va desfășura, prioritar, pe lângă Centrele medicilor de familie din sate, în baza unui grafic prestabilit cu cetățenii și administrațiile locale. Medicamentele vor fi comercializate doar adulților.

Lista medicamentelor fără prescripție va fi coordonată cu Agenția medicamentului. Aceasta va include numai medicamente bazate pe plante medicinale sau cele cu risc de farmacovigilență scăzută. Mecanismul detaliat care va asigura respectarea calității medicamentelor, care vor fi eliberate prin intermediul farmaciilor mobile, urmează să fie pus în aplicare de către Guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?