Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Platforma DA și PAS înaintează moțiune de cenzură împotriva Guvernului

16 iul. 2020,, 10:13   Politică
3070 1

Deputații Platformei DA și PAS au înaintat astăzi în plenul Parlamentului o moțiune de cenzură asupra activității Guvernului Chicu, notează Noi.md.

Formațiunile de opoziție și-au argumentat decizia prin faptul că Guvernul ar fi încălcat pe parcursul activității sale prevederile legale și constituționale.

Semnatarii moțiunii au acuzat cabinetul Chicu și de faptul că a subminat controlul parlamentar asupra executivului, că a gestionat prost criza epidemiologică și economică cu care se confruntă țara.

„Guvernul Chicu, investit la 1 noiembrie 2019, a admis încălcarea statului de drept. În condiția stării de urgență și-a depășit competențele constituționale, a încercat să ocolească controlul parlamentar asupra unor proiecte, și-a angajat răspunderea pentru unele scheme economice, a pus la cale o nouă schemă de delapidare e fondurilor publice, a gestionat prost criza social-eocnomică cauzată de pandemie, ceea ce a aruncat țara în recesiune”, a declarat de la tribun[ vicespicherul Alexandru Slusari.

Președinte de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a comentat ironic întreaga situație.


„Stimați colegi, nu o dată au fost depuse moțiuni de cenzură în acest Parlament. Tot ce sînteți capabili să faceți e să tropăiți, asta e meseria voastră”, a menționat Diacov.

Potrivit legii, moțiunea de cenzură se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor aleşi, adică 51 de voturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?