X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Platforma DA cere Curții de Conturi să investigheze situația de la Agenția Servicii Publice

14 mai. 2021,, 15:44   Politică
2807 0

Deputațiii Platformei DA, Alexandr Slusari și Vasile Năstase, afirmă că tarifele la serviciile oferite de Agenția Serviciilor Publice au fost majorate nejustificat.

La unele servicii, tarifele au crescut de mai multe ori, spune deputații.

„Deși la crearea ASP, în 2017, prin comasarea mai multor instituții, s-a afirmat că tarifele vor fi reduse, există o contradicție mare între acea declarație și ceea ce se întîmplă. În ultimele cîteva luni s-au produs majorări la eliberarea extrasului cadastral (de la 51 lei la 130 lei), eliberarea certificatului din registrul bunurilor imobiliare, înregistrarea căsătoriei etc – toate s-au scumpit de 3-4-5 ori.”, a declarat Slusari.

Parlamentarul a menționat că în 2018 ASP a luat credite de 262 mln lei „pentru modernizarea centrelor multifuncționale”, dar ținînd cont de rezultatele financiare ale agenției din 2017-2018, care nu denotă lipsa veniturilor, nu ar fi trebuit să existe motive pentru majorarea atît de semnificativă a tarifelor. „Sînt foarte suspecte aceste majorări, stipulate în ultima zi a exercițiului funcției guvernului Chicu!”- a mai spus Alexandr Slusari.

Vasile Năstase a menționat că a făcut o anchetă paralelă pe parcursul unui timp îndelungat și a adus cifre privind faptul că în 2018 agenția a avut profit de 20 mln lei, iar în 2019, brusc – pierderi de milioane:


„De ce? A eliberat cumva agenția mai puține pașapoarte și alte acte în 2019? Nu, în 2019 au fost eliberate chiar mai multe acte de divers gen! De exemplu au fost eliberate cu 10.000 buletine de identitate mai mult, etc. Conform cifrelor, ASP trebuia să aibă profituri mari de cel puțin 20 mln lei!”.

Deputații Platformei DA au cerut Guvernului ca tarifele să fie revizuite.

„Vom face presiuni, am solicitat guvernului actual să fie revizuite tarifele de urgență. Ne îndoim că acest guvern impotent va fi capabil să facă acest lucru, de aceea cerem Cruții de Conturi și inspecției financiare să inițieze un control la ASP”, a declarat Vasile Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?