X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Platforma Da cere președinției să facă publice înregistrările video de la discuțiile cu Sandu

19 mar. 2021,, 11:53   Politică
3394 1

Deputatul Platformei DA, Vasile Năstase, a venit cu o solicitare în adresa președintei, Maia Sandu, să facă publice înregistrările de la consultările cu fracțiunile. „Lasă poporul să afle cine și ce a propus acolo, ce nume au fost vehiculate”, a declarat aseară, Năstase, în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

Solicitată de UNIMEDIA, Sorina Ștefîrța, a spus că nu pot oferi aceste înregistrări, întrucît ele nu au fost făcute.

„Am să îi cer și îi cer acum oficial doamnei președinte să publice înregistrările care au fost făcute la dezbateri ca toată lumea să vadă, pentru că asta este un exercițiu democratic, a discutat Parlamentul cu președintele, trebuie să vedem cu ce au venit fracțiunile. Lasă să vadă poporul să afle cine și ce a propus acolo, ce nume au fost vehiculate, ce soluții au fost date de către participanții la aceste discuții, ca să ne facem o imagine generală despre ce s-a întîmplat acolo. Bine înțeles acolo au fost pronunțate anumite nume, s-au pronunțat și normal că se discută nume pentru că candidatul la funcția de premier e o persoană și are un nume. Nu putem discuta la modul abstract.. Da cum vedeți, da ce vedeți?!”, a declarat Năstase.

Președinția nu a filmat tot procesul, doar cîteva minute la fiecare consultare.

Nu putem oferi ceea ce nu avem. S-au făcut doar filmări protocolare, 2-3 minute la fiecare sesiune de consultări”, a spus Ștefîrța.


Pe 16 martie 2021, șefa statului Maia Sandu a desfășurat noi consultări politice cu fracțiunile parlamentare, după care l-a desemnat pe deputatul PAS, Igor Grosu la funcția de prim-ministru. În timpul discuțiilor cu fracțiunea PSRM, candidata înaintată la funcția de premier, Mariana Durleșteanu, de către socialiști și Platforma Pentru Moldova, a anunțat pe Facebook că își retrage candidatura, dar că nu renunță și la politică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?