Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Platforma DA a sesizat Procuratura Generală

18 ian. 2022,, 12:19   Politică
3344 9

Platforma DA înaintează Procuraturii Generale o sesizare prin care solicită o finalitate în dosarul Laundromat și cere audierea raportului Comisiei de profil în plenul Parlamentului.

În urma activității Comisiei parlamentare de anchetă denumită generic Laundromat, a fost elaborat un Raport exhaustiv al evenimentelor din acei ani – 2010-2014, dar care se reflectă și pînă în prezent, însă, Raportul menționat nu a ajuns să fie audiat în forul legiuitor nici pînă astăzi, spune fosta deputată a Platformei DA Inga Grigoriu.

„Constatăm că subiectul spălărilor de bani se vrea a fi dat uitării, iar acest fapt nu poate fi admis. Schema denumită global Laundromat a fost una dintre cele mai vaste operațiuni împotriva securității financiare, economice și naționale a statului nostru. A afectată nu doar reputația R. Moldova pe plan internațional, dar și a subjugat instituțiile naționale ale statului, creînd premisele jafului bancar, atacuri raider, devalizări de importante întreprinderi. Menționăm că atît Dumitru Alaiba, cît și șeful statului au promis public că Raportul va fi audiat în cadrul Parlamentului”, mai precizează Grigoriu.

Fost președintă a comisii parlamentare de anchetă în dosarul Laundromat, Inga Grigoriu, a anunțat că va înainta Procuraturii Generale o sesizare prin care va solicita o finalitate pe acest caz. De asemenea, latforma DA va depune o scrisoare de informare a ambasadelor acreditate în R. Moldova privind fenomenul spălărilor de bani petrecut în anii de referință.

În concluzie, Platforma DA solicită următoarele:


1. Audierea Raportului Comisiei denumită generic Laudromat în plenul Parlamentului;

2. Solicităm Procuraturii R. Moldova să dea curs comisiilor rogatorii parvenite de la omologii săi din Federația Rusă privind inculpatul Veaceslav Platon, cît și celorlalte persoane implicate în această schemă infracțională;

3. Solicităm de la organele de anchetă prezentarea publică privind mersul anchetei, cît și o claritate în dosarul Laundromat;

4. Solicităm Guvernului R. Moldova să ceară audierea în cadrul Parlamentului.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?