X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Platforma DA, la Președinție: Nu s-a dorit o discuție sinceră nici prima dată, nici acum

26 mar. 2021,, 15:32   Politică
3054 0

"Nu se dorește să fie salvată țară, deciziile se iau reieșind din interesele politice", a declarat deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, în urma consultărilor purtate astăzi la Președinție.

Potrivit lui, consultările de astăzi cu fracțiunile parlamentare sînt o simplă formalitate, întrucît decizia la Președinție deja a fost luată.

"Fracțiunea noastră conștientizează că ceea ce se întîmplă este o formalitate, nu are rost să avem o atitudine foarte serioasă vizavi de aceste consultări. Decizia a fost luată demult, nu s-a dorit o discuție sinceră nici la primele consultări, nici acum. Am dat o întrebare simplă: dacă dna președinte măcar o clipă era pe ideea guvernării, ar fi convocat cele patru fracțiuni, în afară de grupările criminal politice. Acest lucru nu s-a dorit", a declarat Slusari.

Totodată, deputatul a precizat că din declarațiile Maiei Sandu reiese că nu există o claritate în ceea ce privește perioada în care ar putea fi organizate alegerile anticipate.

"Nu știm, dumneaei nu a spus cînd vede data alegerilor anticipate. Pînă atunci țara va fi în mîinile lui Ciocoi, un guvern care nu este capabil să administreze treburile țării. Anul curent practic nu sînt șanse pentru deblocarea asistenței externe. În cel mai bun caz, un guvern va vom avea în octombrie", a adăugat deputatul.


El a reiterat că pe fondalul crizei politice, situația epidmiologică în țară ar putea scăpa de sub control.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?