Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Platforma DA se află într-o relație competitivă-prietenoasă cu PAS. Opinie

22 iul. 2021,, 14:45   Politică
3390 7

Rezultatele partidului Platforma Demnitate și Adevăr (DA) în alegerile parlamentare anticipate au fost influențate de nedorința sa de a începe orice acțiuni competitive în raport cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), precum și de factorul de Vest - crearea de către Vest a unui regim politic favorabil pentru PAS.

Această opinie a fost exprimată de către politologul Corneliu Ciurea, vorbind în cadrul emisiunii "Interviu exclusiv" cu Nina Dimoglo, transmite Noi.md.

Potrivit lui, Platforma Demnitate și Adevăr (DA) a fost un partid cu șanse de a intra în noul Parlament, dar principalul motiv pentru eșecul său a fost refuzul Platformei DA de a începe orice acțiuni competitive în raport cu PAS.

"Știu că Platforma DA a avut discuții pe această temă. A începe o astfel de confruntare față de PAS în campania electorală eras deja prea tîrziu. Platforma DA se află într-o relație competitivă cu PAS, în același timp, într-o relație competitiv-prietenoasă, deoarece se află în același domeniu politic și nu se pot război unul cu celălalt. Acest lucru este foarte dificil. Dar faptul că PAS a atras electoratul "Platformei DA" și a avut această inițiativa o lungă perioadă de timp, nu numai acum, dar și în timpul alegerilor prezidențiale și înainte de asta, a stabilit o sarcină în fața "Platformei DA", ce fel de politică să construiască în raport cu PAS: vom accepta faptul că PAS ia electorat de la noi sau ne vom opune prin metode politice. Dar ei au decis să nu ducă un astfel de război sau rivalitate cu PAS, iar pînă la urmă au acceptat acest rezultat, chiar și într-o oarecare măsură erau pregătiți pentru acest eșec de a intra în Parlament", a spus Corneliu Ciurea.

În opinia sa, Platforma DA a decis să nu-i elimine pe cei care le încurcă și să nu lupte împotriva PAS, iar factorul occidental a afectat acest lucru.


"Occidentul, creînd un regim politic favorabil pentru PAS, într-un fel a "liniștit" Platforma DA, și nu i-a permis, în principiu, să efectueze acele acțiuni politice care erau logice într-o astfel de situație - de a desfășura o anumită luptă politică - nu numai împotriva unui prieten, dar și a unui concurent care îi lua electoratul", a subliniat politologul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?