Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Plahotniuc ar susține financiar un candidat la alegerile Legislativului din România

20 noi. 2020,, 10:39   Politică
6288 0

Fostul europarlamentar român, Adrian Cristea, ar fi susținut financiar la alegerile Legislativului de peste Prut de către Vlad Plahotniuc. Acesta este al doilea candidat din lista Partidului Social Democrat.

Anterior, presa scria că ex-europarlamentarul ar fi un apărător a Partidului Democrat (PDM) și a lui Vladimir Plahotniuc atunci cînd era la conducere. Atunci, Cristea exercita funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe (AFET) și Președinte al Delegației pentru Republica Moldova în Parlamentul European, transmite zugo.md.

Candidatul a fost deseori unica sursă de știri favorabile despre PDM, venite din Parlamentul European. De asemenea, Cristea ar fi dat dovadă de mult mai multă loialitate față de Partidul Democrat și Plahotniuc în comparație cu alți europarlamentari români care ar fi colaborat cu formațiunea.

Pe fundalul acestor evenimente, în perioada electorală pentru alegerile parlamentare de peste Prut de pe 6 decembrie s-au intensificat tot mai mult zvonurile privind relațiile strînse dintre Plahotniuc și Cristea. Se presupune că locul doi în lista candidaților pe lista PSD ar fi fost asigurat din banii ex-liderului democrat, garantîndu-i lui Cristea acces în Legislativ.

În context, unii experți fac referire la evenimentele din 2010, Plahotniuc a acces în Parlament, fiind inclus în lista PDM, tot pe locul 2, cu doar o săptămînă înainte de alegeri. Unele voci afirmă că prin acest gest Plahotniuc îi mulțumește lui Cristea pentru loialitate și serviciile anterioare, altele susțin că oligarhul și-ar asigura astfel niște persoane de încredere în Parlamentul de la București, pentru a-și rezolva anumite probleme.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?