Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

PCRM cere efectuarea un audit în legătură cu reconstrucția Președinției

5 feb. 2019,, 17:50   Politică
3239 6

PCRM a înregistrat un proiect de lege în Parlament prin care solicită Curţii de Conturi efectuarea unei misiuni de audit public a proiectului de asistenţă tehnică privind reconstrucţia clădirii Președinției.

Potrivit comuniștilor, realizarea proiectului s-ar fi făcut cu încălcări, întreprinderea a fost aleasă fără licitație, iar lista lucrărilor prestate nu ar corespune cu devizul de cheltuieli.

La final de ianuarie, PCRM a înregistrat la Parlament un document în care cere audit public al proiectului de asistență tehnică privind reconsrucția președinției. „Din materialele de care dispunem reiese că au avut loc mai multe încălcări ale legislaţiei naţionale, ce confirmă lipsa transparenţei totale a acestui proiect”, spun comuniștii.

În actul înregistrat, deputații PCRM afirmă că „întreprinderile pentru executarea lucrărilor şi prestarea serviciilor au fost selectate fără licitaţie, lista lucrărilor executate şi serviciilor prestate nu corespunde devizului de cheltuieli, lipsesc actele de predare-primire a lucrărilor executate şi serviciilor prestate şi actele de dare în exploatare a clădirii, nu a fost modificat costul clădirii reconstruite în documentele contabile a Preşedinţiei Republicii Moldova, şi ałte încălcări”.

PCRM face astfel uz de faptul că Parlamentul este în drept să solicite, prin hotărîrea Curţii de Conturi, efectuarea unor misiuni de audit public.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?