X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Petrenco: „Politicienii pro-europeni” își fac PR pe seama eliberării lui Platon

16 iun. 2020,, 17:01   Politică
4482 0

Populism ieftin! Așa a comentat liderul Partidului “Stînga Europeană”, Grigore Petrenco, declarațiile politicienilor pro-europeni despre eliberarea lui Veaceslav Platon.

„Aceștia au decis să-și facă PR pe seama eliberării lui Platon și să lovească în procurorul general Stoianoglo, în loc să încurajeze decizia acestuia de a revizui toate dosarele penale, fabricate de Plahotniuc. Politicienii, care pretind că sînt diferiți de ceea ce am văzut pînă acum, ar fi trebuit să fie indignați de faptul că dosarul lui Platon a fost secretizat, că inculpatul, dar și avocații săi, nu au participat la audieri, că nu le-au permis martorilor apărării să se expună, că un cetățean, oricine n-ar fi el, a fost lipsit de ultimul cuvînt din proces, că a fost condamnat ilegal. Dar au tăcut…”, a scris Petrenco pe Facebook.

Politicianul a menționat că despre acest caz s-au expus de nenumărate ori experții în drepturile omului, deputații APCE, nu și „politicienii pro-europeni” de la Chișinău.

„Să stea în pușcărie, chiar dacă acest dosar a fost fabricat! Platon are pentru ce să stea. Dacă nu a furat miliardul, atunci să stea la închisoare pentru altceva. Aceasta este logica populiștilor, care ne povestesc ani buni despre stat de drept, despre drepturile omului și funcționarea instituțiilor democratice. sînt sigur că nu există mare diferență dintre ei și ceea ce a fost pînă acum ”, a conchis Petrenco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?