X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Primele declarații ale deputatului care a cîștigat în circumscripția din Transnistria

14 mar. 2019,, 15:30   Politică
8102 6

Candidatul independent Alexandru Oleinic, care și-a cîștigat mandatul de deputat pe 24 februarie în circumscripția uninominală 47 din stînga Nistrului, spune că deputații trebuie să găsească „un consens larg sau îngust” pentru o coaliție majoritară.

Oleinic dă de înțeles, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, că ar susține PD și „vectorul european”, iar inițiativa de creare a coliției trebuie să vină de la democrați, asta deși PSRM e partidul cu cele mai multe mandate în Parlament.

Deputatul ales spune că noua echipă legislativă trebuie să găsească „un consens, larg sau îngust, dar în orice caz vectorul european și dezvoltarea țării prin implementarea Acordului de Asociere trebuie să fie opțiunea principală. Trebuie să creăm o coaliție care să mențină cursul europenizării”. „Eu în genere nu văd coaliția PSRM-PD”, punctează Oleinic.

Inițiator al negocierilor, crede Oleinic, „trebuie să fie Partidul Democrat, fiindcă d-lor au 30 de mandate, dacă se exclude Partidul Socialiștilor”.

„Blocul ACUM trebuie să aibă niște viziuni concrete și condiții concrete pentru a participa la guvernare”, consideră alesul poporului.


Întrebat direct dacă împărtășește viziunile PD, Oleinic a spus: „Mă identific cu echipa care va susține vectorul european de dezvoltare a Republicii Moldova”.

„Dacă socialiștii declară că ei sînt gata să susțină implementarea Acordului de Asociere, eu sînt gata și cu socialiștii să susțin promovarea legilor necesare pentru crearea unui model nou de dezvoltare a țării”, a mai adăugat el.

El s-a mai arătat sigur că „Partidul Democrat o să facă tot posibilul ca să găsească parteneri pentru a crea o coaliție de guvernare”.

Oleinic este fost ministru al Tehnologiei Informației, deputat în mai multe legislaturi, fost membru al Alianței Moldova Noastră și președintele Partidului Popular.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?