X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Prima ședință de la Curtea de Apel Chișinău în dosarul lui Șor, întreruptă

13 sep. 2021,, 15:40   Politică
3844 2

Prima ședință de la Curtea de Apel Chișinău programată pentru luni, 13 septembrie, a fost întreruptă pînă pe 21 septembrie, ora 10:00, întrucît magistratul Stelian Teleucă, care face parte din completul de judecători care examinează dosarul, a anunțat că se abține de la examinarea cauzei.

Ședința de examinare a dosarului lui Ilan Șor, deputatul condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, va continua marți, 21 septembrie, cu începere de la ora 10:00, transmitye Noi.md cu referire la Zdg.md.

La 25 august curent, reprezentanții CA Chișinău au publicat un comunicat despre repartizarea dosarului, însă nu au anunțat și numele magistraților care vor examina cauza.

Surse ale ZdG ne-au comunicat atunci că Stelian Teleuca, Oxana Robu și Ion Bulhac sînt magistrații care fac parte din completul de judecători căruia i-a fost repartizat dosarul Șor spre examinare, dar și că Ion Bulhac a fost numit judecător-raportor pe caz.

La 20 august, după 10 tentative eșuate, magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au admis cererea înaintată de către avocatul Denis Calaida și au dispus strămutarea judecării cauzei penale de la Curtea de Apel (CA) Cahul la Curtea de Apel (CA) Chișinău în privința lui Ilan Șor, deputatul condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani.


Încheierea a fost pronunțată de către Colegiul penal al CSJ în componența magistraților – Nadejda Toma, Ion Guzun și Anatolie Țurcan.

Ilan Șor, care acum doi ani a fugit din R. Moldova și este anunțat în căutare, este deputat în Parlamentul de la Chișinău pe listele Partidului Politic Șor, fiind ales și președintele acestei fracțiuni parlamentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?