X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

La Bender are loc o întîlnire a negociatorilor din partea Chișinăului și Tiraspolului

3 sep. 2021,, 15:07   Politică
3054 2

Vineri la Bender are loc prima întîlnire în ultimii doi ani între principalii negociatori din partea Chișinăului și Tiraspolului.

Despre organizarea ei a relatat joi seara la TVR-Moldova vicepremierul pentru Reintegrare Vladislav Kulminski, negociator-șef din partea Chișinăului, informează eNews.

El a menționat că întîlnirea cu negociatorul din partea Transnistriei Vitali Ignatiev va avea loc la Oficiul OSCE de la Bender.

„În cadrul întîlnirii, vor fi discutate probleme de interes reciproc, precum și problemele cu care se confruntă cetățenii de pe cele două maluri ale Nistrului”, a spus Kulminski.

Potrivit lui, va fi discutată și posibilitatea desfășurării unei runde de negocieri în formatul „5+2”, care se prevedea să fie organizată de Președinția suedeză în OSCE.


„Din păcate, în ultimii 10-12 ani negocierile în formatul „5+2” și-au pierdut eficacitatea, dar ar trebui continuate, deoarece nu li s-a găsit încă nicio alternativă”, a subliniat vicepremierul.

Un subiect aparte al reuniunii va fi problema interdicției introduse de Ucraina asupra intrării pe teritoriul său a autoturismelor cu numerele de înmatriculare ale RMN autoproclamate.

„Trebuie să procedăm așa încît locuitorii din regiune nu suferă de această decizie”, a spus Kulminski.

Începînd cu 1 septembrie 2021, Ucraina a instituit restricții asupra intrării în țară a autoturismelor cu numerele de înmatriculare ale RMN autoproclamate. Tiraspolul a apelat la toți participanții la negocieri în formatul „5+2”, solicitîndu-le „organizarea unor consultări cu privire la situația actuală”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?