X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

PAS cere deschiderea grădinițelor începînd cu 10 august

24 iul. 2020,, 11:48   Politică
3800 3

Fracţiunea parlamentară a PAS cere Guvernului să vină cu un plan concret de redeschidere a grădiniților începînd cu data de 10 august. PAS insistă ca planul să fie prezentat pînă pe 31 iulie.

Deputații PAS cer să mai fie prezentat un ghid detaliat cu instrucțiuni privind redeschiderea grădinițelor, dar și să prezinte un proiect de alocare de fonduri suficiente pentru a asigura redeschiderea instituțiilor preșcolare.

Reprezetanții Pas au specificat că e nevoie de reguli clare cu privire la dezinfectarea spațiilor din grădinițe, reguli ce țin de primirea copiilor, norme ce țin de desfășurarea activităților de către cadrele didactice. Potrivit PAS, procesul de redeschidere a grădinițelor trebuie să aibă loc gradual.

„Trebuie să stabilim în ce caz și cum vor fi deschise grădinițele, în funcție incidența cazurilor în localitate. Trebuie să înțelegem că grădinițele pot fi deschise în localitățile unde nu sînt cazuri noi de infecare sau în cele unde incindența cazurilor este redusă”, a menționat deputat PAS Doina Gherman.

Deputata a propus crearea unei celule de criză la care pot apela managerii de instituții preșcolare pentru a primi recomandări privind gestionarea anumitor situații complicate.


Totodată, reprezentanți PAS au menționat că e nevoie de alocat resurse financiare pentru redeschiderea grădinițelor, asigurată testarea cadrelor didactice și a personalului, dar și alocarea de sporuri salariale.

„Grădinițele pot și trebuie să fie redeschise pentru binele copiilor, iar părinții pot și trebuie să revină la muncă pentru binele copiilor”, a mai spus Doina Gherman.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?