Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

PAS încă nu a hotărît dacă va vota pentru învestirea Guvernului Grosu

24 mar. 2021,, 16:08   Politică
3009 5

PAS nu a decis încă dacă va cere sau nu deputaților săi să voteze pentru învestirea Guvernului propus de candidatul desemnat, Igor Grosu, cel puțin potrivit deputatului Sergiu Litvinenco.

„Vom convoca forurile statutare (ale partidului – n.red.) și vom lua decizia acolo”, a declarat el pentru „Gazeta de Chișinău”.

Parlamentarul mai spune că o decizie în acest sens depinde prea puțin de disponibilitatea socialiștilor de a acorda vot de încredere unui cabinet de miniștri condus de liderul interimar al PAS și mai mult de alți factori, care vor fi luați în considerare.

„În primul rînd, cum facem ca pandemia să fie gestionată mai bine decît în prezent – acest val de infectări trebuie să fie minimizat. Și mai trebuie să coroborăm acest lucru cu necesitatea stringentă pentru R.Moldova de a curăța clasa politică, începînd cu Parlamentul. Parlamentul este problema acestei țări și acest lucru este clar pentru marea majoritate a cetățenilor. Ei, atît prin sondaje, cît și prin votul de la alegerile prezidențiale, s-au exprimat clar în favoarea schimbării Parlamentului actual prin alegeri anticipate și, respectiv, prin a oferi cetățenilor dreptul de a alege oameni adevărați care să-i reprezinte, dar nu pe unii care se reprezintă pe ei înșiși și grupurile de interese care stau în spatele lor”, afirmă Litvinenco.

De asemenea, el confirmă că, în cazul unei eventuale învestiri, Guvernul Grosu este gata să-și asume responsabilitatea pentru actul guvernării pînă la alegerile anticipate.


În acest context, Litvinenco declară că administrarea crizei pandemice este pentru PAS primordială, deopotrivă cu curățarea instituțiilor statului de persoane compromise din punct de vedere al integrității.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?