Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Pavel Filip va cere suspendarea președintelui Igor Dodon din funcție

19 sep. 2018,, 23:45   Politică
8356 10

Premierul Pavel Filip va cere suspendarea președintelui Igor Dodon. Asta după ce Dodon a refuzat candidaturile de miniștri propuse de PDM.

Premierul este de părere că prin acest pas, președintele încalcă, din nou, Constituția.

"Refuzul președintelui Igor Dodon de a accepta cele două candidaturi de miniștri propuse este o nouă încălcare a Constituției, refuzul este argumentat ridicol și populist.

Din păcate, Republica Moldova este condusă de un președinte care încalcă frecvent Constituția, în funcție de interesele sale politicianiste, un președinte care își anulează de unul singur rolul instituțional pe care ar trebui să-l aibă.

Ne vom adresa din nou Curții Constituționale pentru a solicita rezolvarea acestui blocaj instituțional pe care șeful statului încearcă să-l provoace", a scris premierul Pavel Filip pe pagina sa de facebook.

Reamintim că preşedintele Igor Dodon a semnat decretul privind demiterea ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, și ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari. Şeful statului a făcut anunţul pe o reţea de socializare.

Fosta şefă de la Sănătate se va întoarce în funcția de director al Centrului Național de Transfuzie a Sângelui. Iar Liviu Volconovici va reveni la Universitatea Agrară, unde a fost rector până la preluarea mandatului.

Liviu Volconovici și Svetlana Cebotari și-au început activitatea de miniștri în luna decembrie a anului trecut, când a avut loc cea mai amplă remaniere guvernamentală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?