Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Pascaru: Ceea ce s-a întîmplat în fața Parlamentului este în responsabilitatea Blocului ACUM

16 dec. 2020,, 13:57   Politică
4347 4

Ceea ce s-a întîmplat astăzi în fața Parlamentului este în responsabilitatea directă a deputaților Blocului ACUM. De această opinie este deputatul socialist, Nicolae Pascaru.

”Anume ei au regizat această acțiune de prost gust și deranjantă nu pentru deputați, ci în primul rînd pentru polițiști și funcționarii din Parlament. Din cele văzute, au fost peste 30 de tractoare, foarte scumpe, apropo și nu mai mult de 100 de oameni, preț de cîteva ore au perturbat activitatea secretariatului Parlamentului dar și au adus pagube materiale instituției parlamentare.Vreau să remarc însă că acești agricultori care inclusiv acum perturbează activitatea a sute de angajați ai Parlamentului, nu reprezintă toată ramura agricolă, ci sînt un grup de influență deghizat de către unii actori politici (familia acestui personaj cred că nu trebuie menționată)”, a declarat Pascaru.

Deputatul a precizat că anul acesta fermierii au avut parte de cea mai mare susținere din partea Guvernului din toată istoria modernă a Moldovei, peste 1,4 mlrd lei.

”Mulți oameni nici nu înțeleg, care este scopul protestului? Deputații ACUM cer demisia Guvernului. N-o cereți, veniți cu inițiativa de a numi un guvern nou, asumați-vă guvernarea, arătați oamenilor ce puteți... dați voi mai mult agricultorilor!

Rezultatul acțiunilor de azi a unui mic grup de agricultori a ajutat să facem unele concluzii:


- Opoziția de Harward poate face doar show, nu și guverna țara.

- Agricultorii de afară sînt de buzunar, și nu reprezintă întreaga ramură agricolă, ci interesele unui partid aflat în liberă cădere politică.

- Poliția trebuie să fie mai dură în asigurarea respectării legii.

În rest, avem de muncit. Noi astăzi propunem celor ce au organizat claxonarea din fața Parlamentului să voteze împreună cu noi anularea „Legii miliardului”, ceea ce doar în 2021 le va permite acordarea suplimentară a peste 600 milioane de lei. Așteptăm consecvență de la ei...

Chiar de sînt buni la show-uri și invers la fapte bune pentru țară, noi mergem înainte... Împreună vom reuși”, a mai spus Pascaru.

Deputatul a menționat că PSRM propune deputaților să voteze azi în două lecturi anularea "legii miliardului", iar banii obținuți ca urmare a acestei decizii să fie acordați integral fermierilor, ceea ce ar însemna circa 600 de milioane de lei doar în 2021.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?