X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Pascaru, despre strategia celor 6 deputați care au plecat din PDM și ce urmează

21 feb. 2020,, 11:49   Politică
4057 8

Ieșirea celor 6 deputați din PDM, anume a domnului Candu și echipa sa, în mare parte este o strategie. Această declarație a fost făcută de către liderul Mișcării Naționale "Voievod", Nicolae Pascaru.

„Ei încearcă să arate că curăță partidul de toți acei oligarhi și încearcă să scape de toată imaginea negativă care este asupra lor, toate problemele care au fost în guvernare care au trecut alianța 1 - 2 - 3, furtul miliardului, distrugerea sistemului bancar... Ei încearcă să facă această trecere ca să arate că Partidul Democrat este unul curat, fără oligarhi și fără implicarea lui Plahotniuc în acest partid. Eu cred că aceasta este o mare minciună”, a declarat Nicolae Pascaru.

Liderul Mișcării Naționale "Voievod" se arată convins acesta este un plan stabilit și face presupuneri ce va urma:

„Eu cred că este un fals, deoarece noi am auzit multe comentarii, spre exemplu declarația șefului Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, care a spus că ar fi bine să facă o guvernare pro-europeană. Și eu cred că această strategie a lor poate fi primul pas în așa-zisa curățire a Partidului Democrat. Aceasta, pentru a se uni cu echipa Maiei Sandu (PAS și PPDA), pentru că în Republica Moldova este lobby. Ambasada Statelor Unite ale Americii joacă un rol foarte important în politica moldovenească”, a punctat Pascaru.

În această ordine de idei, Pascaru spune că aceasta este o strategie pentru a face un partid pro-european, o coaliție pro-europeană, dar fără acești oameni care erau aproape de Plahotniuc, ca să curețe eșchierul politic.


„În perspectivă, noi credem că este o strategie foarte bine gîndită, anume a acestui lobby american în Republica Moldova. Dar, cel mai mare pericol este că în numele ideii integrării europene s-au făcut cele mai mari prostii. Nici o dictatură, ocupație, care a avut Republica Moldova, nu au adus așa mari pierderi și distrugeri așa cum a adus alianța 1 - 2 - 3 - 4. Cum a spus și Pavel Filip, ei încearcă să facă un Guvern din umbră și încearcă să facă o răsturnare de guvernare, mergînd împotriva socialiștilor. Acest lucru se va observa în următoarele 4-5 luni. Chiar și aceeași Maia Sandu este vinovată în acea hotărîre de Guvern prin care s-au retras rezervele de stat, cică pentru a fi salvate băncile. Dar, băncile nu au fost salvate, însă a fost distrus sectorul financiar-bancar, s-au furat miliarde de dolari, iar noi am rămas la sapa de lemn. Acești oameni sînt distrugătorii Republicii Moldova și nu trebuie să creadă că dacă eu ieșit din Partidul Democrat îs mai curați. Acești sînt oameni care vor distruge această țară. Cu toate că, în Partidul Democrat mai sînt și oameni buni, dar, din păcate, îs puțin care mai sînt în Parlament”, a conchis liderul Mișcării Naționale "Voievod", Nicolae Pascaru.

Amintim că, deputații Andrian Candu, Serghei Sîrbu, Vladimir Cebotari, Corneliu Padnevici, Eleonora Graur, Grigore Repesciuc au decis constituirea grupului parlamentar PROMoldova. Grupul va fi condus de Candu, iar secretar va fi Sîrbu.

„Regret că în perioada de criză a partidului, în vara anului trecut, unii dintre acești colegi nici măcar nu erau în țară, nu s-au implicat deloc în campania electorală pentru alegerile locale generale, în procesul de consolidare a partidului. Poate au stat departe de PDM în speranța că partidul se va dezbina, dar atunci cînd au văzut că nu s-a întîmplat acest lucru, au devenit brusc foarte activi. Este regretabil că dorința de apărare a vectorului european și a veteranilor de pe Nistru s-a conturat subit imediat după ziua de sîmbătă, cînd a avut loc ședința Consiliului Politic Național, în urma căruia unii dintre colegi nu s-au regăsit în funcțiile de vicepreședinte”, a declarat anterior Pavel Filip.

Potrivit lui Filip, între democrați și cei șase deputați care au plecat sînt diferențe de viziuni legate de: democrația internă din partid, modul de finanțare a partidului, modul în care se face politică

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?