Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Pascaru despre Rizea: Un ”miștocar” de la București care vrea să facă politică la Chișinău

4 iul. 2021,, 14:00   Politică
3475 14

Fostul deputat român, Cristian Rizea, care acum își încearcă norocul în politică în Republica Moldova, rîvnind un loc de deputat în Parlamentului de la Chișinău, nu este altceva decît un proiect politic eșuat al serviciilor secrete române.

De această părere este deputatul socialist, Nicolae Pascaru. Declarațiile vin după ce mai mulți oficiali români, au cerut de la autoritățile ucrainene să recunoască inexistența limbii moldovenești. Ulterior, fostul deputat român, Cristian Rizea, ar fi declarat că în Republica Moldova limba de stat este limba moldovenească, iar România trebuie să respecte dreptul moldovenilor de a vorbi ce limbă își doresc. Deputatul socialist menționează cu nu Rizea este persoana care ar trebui să vină în apărarea limbii și a poporului moldovenesc.

”Noi întotdeauna am susținut că Limba Moldovenească este limba noastră de stat, asta a făcut-o și primul parlament al Republicii Moldova și asta s-a cerut și pe Piața Marii Adunări Naționale. Dacă alții sînt de o altă părere, noi le respectăm acest drept, dar în țara noastră limba moldovenească este limbă de stat și punctum. Iar așa actori politici penali ca Rizea ar trebui să se gîndească înainte de a face careva declarații. Un penal ca Rizea nu a fost și nu va fi niciodată pentru valorile noastre naționale, tot ce face el este doar să atragă atenția, nimic mai mult”, a declarat Pascaru pentru Noi.md.

Totodată acesta spune că declarațiile fostului deputat român fac parte dintr-un Joc politic murdar care are drept scop doar atragerea atenției, dar nicidecum careva scopuri nobile.

”Noi vedem că un om venit din România care este cetățean al RM, care este aruncat într-o aventură politică în țara noastră, recunoaște limba moldovenească ca limbă de stat. Sincer eu nu îl înțeleg pe acest politician. Rizea fiind penal, fiind unul care s-a învîrtit în spumele politicii bucureștene, și printre serviciile secrete internaționale unde loba niște interese personale printre care el singur s-a rătăcit acum se arată ca un luptător și apărător al limbii moldovenești. Nu ar fi atît de vesel, dacă nu ar fi atît de trist. Acest politician ar avea mai mult cu asocia LGBT decît cu limba moldovenească. Iată de ce, înainte de a vorbi ar trebui să gîndească”, a mai spus deputatul.


Potrivit lui Pascaru, Rize este un tip care încearcă să își găsească nu locul lui în politică, dar încearcă să își rezolve astfel problemele care le are în România.

”El încearcă să le direcționeze atenția oamenilor de la fărădelegile sale din România. E trist că în Republica Moldova, există atîta democrație care permite ca toți penalii, precum Rizea să vină și să participe în cursa electorală de aici. Acest lucru de fapt transformă campania electorală într-o comedie tragică. Ce are comun acest Rizea cu Republicii Moldova. El este doar un politician cu ponturi bucureștene, un mișcotacar bucureștean care vine să își liniștească aici orgoliile. Rizea este la fel ca Usatîi, doar că unul vine din partea Rusiei iar altul din România”, a mai adăugat deputatul.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?