X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

„Semeni vînt, culegi furtună”. Pascaru, despre revoltele în masă din SUA

13 ian. 2021,, 16:38   Politică
17620 6

Ceea ce se întîmplă acum în SUA arată mai mult ca un haos în politica internațională și nu are nimic comun cu democrația. Țara care învățat o lume întreagă despre procesul democratic primește nota 2 la acest scrutin electoral, este de părere deputatul PSRM Nicolae Pascaru.

Deputatul spune că se atestă o criză de ideologie la nivel global, acum cînd statele lumii au început să fie conduse din umbră de corprorații, grupări oculte, democrația a dat greș, iar interese înguste au fost puse mai presus decît cele naționale.

"Trump a încercat să opună rezisență forțelor oculte. Trump a fost o salvare pentru Statele Unite, a fost omul care a concentrat toate puterile în dezvoltarea internă a țării, care a găsit interesul național, a fost omul care a început să întărească economia și a chemat businessul american de peste hotare. Oponenții lui Trump: Biden, Clinton, Obama și atle figuri care sînt de fapt în spatele acestor lideri politici, sînt oamenii care de fapt au organizat în toți acești ani războaiele în lume au aplicat standarde duble, nu încălcat legislația internațională, dreptul internațional, au început războaie in Iugoslavia, sînt fondataroii „primăverii arabe”. Acești oameni au dus la destabilizări în zeci de țări", spune Pascaru.

"Poporul american înțelege de fapt ce înseamnă democrație și interesul național, un milion de oameni au ieșit la Washington la proteste. În mare parte, alegerile au fost fraudate și toată această corupție, combinațiile electorale cu plicurile trimise acasă este o clounadă politică din partea țării care învață democrație o lume întreagă. Este o zicală veche:– semeni vînt, culegi furtună", a relatat Pascaru.

Potrivit deputatului, există riscul ca în SUA să înceapă destabilizări fără precedent, un război civil chiar.


"Tot ce au făcut ei în țările lumii, acum s-a întors la ei în țară. În SUA s-a întîmplat de fapt ceea ce a fost pe 7 aprilie în Moldova, ce a fost în Ucraina cu euromaidanul, marșurile stradale în Rusia, ce se înîmplăt la Paris cu protestelor vestele galbene, ce se întîmplă în țările arabe. Această furtună s-a întors la ei".

Nicolae Pascaru mai spune că e cazul ca toate aceste probelmatici să fie discutate Consiliul de Securitate al ONU. întrucît motive de îngrijorare există.

"În afara pericolului terorismului în lume, noi vedem o altă forță poate mai periculoasă ca teroriștii care de fapt iau ostatici state întregi și chiar așa mare cum e SUA. Noi trebuie să avem compasiune față de poporul american, tot răul care s-a întîmplat nu-l face poporul american, dar puterea aceasta ocultă care folostește SUA ca jandarm gepopolitic", a mai relatat parlamentarul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?