Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Pascaru: Diaspora va fi iar amăgită, așa cum a fost pe vremea lui Filat

18 iun. 2021,, 12:15   Politică
6856 19

Deputatul PSRM Nicolae Pascaru critică inițiativa președinției privind introducerea facilităților fiscale pentru cetățenii din diasporă, care au decis să revină acasă.

În opinia lui, aceasta nu este decît inițiativa populistă promovată cu scopul de a cerși voturile cetățenilor din diaspora.

„Este un populism nemaipomenit, o încercare de a atrage diaspora la urna de vot, de a-i cerși voturile. Din păcate, tot mai adînc se face diferența între oamenii din țară și cei din diasporă și anume artificial provoacă acest război, divizează în special pe criterii politice. Acest proiect de lege al Maiei Sandu a mai fost propus anterior de Filat și PLDM. Dar prin asemenea metode nu putem aduce oamenii acasă”, a subliniat Pascaru.

„Practic este vîndut interesul național. Vedem corporațiile străine care rup R. Moldova, sub influența lor am rămas fără bănci ca să putem face regulă pe piața monetară, am rămas fără portul Giurgiulești. Cu mîna lor: a liberalilor și democraților, a alianțelor din care a făcut parte și Sandu, a fost dată o lovitură majoră economiei țării, proiectelor sociale. Este propagandă finanțată cu miliarde de dolari, posturi radio, televiziuni, ONG-uri, grupuri de politiologi, fondatori de opinie - este o armată foarte mare”, a mai adăugat el.

Deputatul a explicat de ce o asemenea inițiativă nu poate inspira încredere.


„Diaspora va fi iar amăgită, așa cum a fost în perioada Filat. Diaspora este folosită ca carne de tun. Această diasporă a fost nevoită să plece în lipsa locurilor de muncă, în lipsa unor perspective de viitor, dar motivul principal pentru care au plecat este Alianța 1, 2, 3, grupul neoliberal al Maiei Sandu, care pratic distruge țara”, a spus Pascaru.

Amintim că recent, președintele Maia Sandu a propus un proiect de lege care prevede scutirea de plata mai multor taxe pentru bunurile de uz personal introduse în țara noastră de către cetățenii moldoveni din diasporă, care au hotărât să se stabilească cu traiul acasă. Proiectul prevede că persoanele care au locuit peste hotare cel puțin trei ani pot introduce în Republica Moldova, la revenire, cu anumite scutiri, bunuri personale, obiecte de uz casnic, mobilă, echipamente, c]te o unitate de transport auto per familie. Bunurile trebuie să fie în proprietate personală de cel puțin un an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?