Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Pascaru: Țîcu se comportă ca un intrigant și un provocator

7 aug. 2019,, 18:20   Politică
5249 2

Prin declarațiile sale, deputatul blocului ACUM Octavian Țîcu nu face decît să toarne apă la moara exponenților PD, a unioniștilor și a separatiștilor de la Tiraspol. De această părere este președintele Mișcării Naționale „Voievod”, Nicolae Pascaru.

Activistul civic afirmă că pentru demontarea sistemului oligarhic, PSRM și blocul ACUM au depus un efort colosal, acest aspect este însă desconsiderat de către deputatul Țîcu, potrivit lui.

„Acest deputat face niște aluzii la clasa politică și nu înțelege elementar că sistemul oligarhic care a furat Moldova și a distrus societatea în decurs de nouă ani, a dispărut. Sistemul a dispărut anume grație președintelui Igor Dodon, a oamenilor competenți și înțelepți din blocul ACUM și PSRM, care au avut curaj să distrugă acest sistem. Vedem că dl Țîcu prin declarațiile sale toarnă apă la moara oligarhilor, a corupției, a puterilor unioniste, a separatiștilor de la Tiraspol, pentru că vedem că după discursul lui public au apărut multe reacții, iar inamicii se bucură. Înainte să se dea cu părere, Țîcu trebuia să aștepte cel puțin 100 de zile de activitate a noului Guvern”, explică Pascaru.

Potrivit liderului Mișcării „Voievod”, Octavian Țîcu nu face decît să încingă spiritele în interiorul coaliției PSRM – ACUM, provocînd noi divergențe.

„El se poartă ca un intrigant și ca un provocator în sînul blocului ACUM, provoacă situația și o explodează din interior. Face acest lucru ori în interesul politicienilor oligarhi din România care l-au susținut pe Plahotniuc, fie Țîcu vrea să iasă ca un lider al unioniștilor, construindu-și o anumită autoritate în cadrul blocului ACUM. Fie el nu înțelege aceste reforme care au loc. Credem că blocul ACUM va avea niște discuții interne serioase, pentru că de fapt aceasta este o trădare din partea lui”, a adăugat Pascaru.


În cadrul unui interviu recent, Octavian Țîcu a declarat că blocul ACUM și PSRM au intrat într-un „joc periculos în care au loc partajări de funcții”. El a mai adăugat că ceea ce se întîmplă e o formă voalată de război hibrid, în care se încearcă amestecul dintre dreapta și stînga.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?