X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

PAS, la raport: Ce rezultate anunță formațiunea pentru primele 100 de zile de guvernare

17 noi. 2021,, 15:16   Politică
2836 3

Fruntașii Partidului Acțiune și Solidaritate au făcut o retrospectivă a primelor 100 de zile de activitate în Parlament și au prezentat cele mai importante legi votate de fracțiunea PAS.

„Fracțiunea PAS a primit în scrutinul din vară un sprijin colosal. Această încredere se reflectă și în așteptările cît se poate de mari față de PAS și deputații PAS. Am făcut angajamente majore și depunem eforturi susținute pentru a îndeplini aceste angajamente”, a declarat Mihai Popșoi.

Potrivit PAS, din cele 95 de proiecte de legi înregistrate, 52 au fost deja adoptate. Deputații formațiunii au făcut referire la 10 cele mai importante proiecte de legi votate de Parlament:

1. Modificarea Legii cu privire la Procuratură, care se referă la introducerea unui mecanism de evaluare a performanțelor procurorului general și s-a dispus revocarea acestuia din funcție în cazul în care se constată calificativul „nesatisfăcător” urmare a efectuării evaluării performanțelor.

2. Modificarea Constituției, care vine să fortifice independența sistemului judecătoresc


3. Legea privind mecanismul de examinare a investițiilor de importanță pentru securitatea statului.

4. Inițiativa care prevede un control mai strcit asupra averilor și cheltuielile demnitarilor publici, dar și a rudelor acestora.

5. Digitalizarea economiei: antreprenorii nu vor mai trebui să stea în rînduri după acte.

6. Anularea Secretului offshore

7. Majorarea pensiei minima la 2000 de lei. Majorarea salariilor cu 57% pentru personalul administrativ gospodăresc din cadrul instituțiilor medico-sanitare, dar și alocații mai mari cu 50% pentru unele categorii sociale.

8. Inițiativa ce prevede că persoanele care au datorii nu vor putea fi evacuate din casă pe timp de iarnă.

9. Întoarcerea sub control parlamentar a Consiliului Audiovizualului şi a Instituţiei Publice Compania „Teleradio-Moldova”

10. Ratificarea de către Parlament a Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?