X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Deputații Partidului Șor nu se lasă: Insistă pe inițiativa farmaciilor mobile

9 sep. 2021,, 11:32   Politică
2232 2

Deputații Partidului Șor își propun să prezinte repetat în plenul Parlamentului proiectul de lege privind farmaciile mobile și farmaciile sociale.

Autorii propunerii afirmă că aceasta ar fi soluția pentru asigurarea accesului la medicamente în satele țării, transmite agora.md.

„În mare parte, locuitorii din sate sunt oameni în etate care deseori au probleme de deplasare și sunt predispuși la îmbolnăviri. De altă parte înțelegem că venitul lor abia dacă acoperă strictul necesar și mare parte e cheltuit pentru medicamente. Se estimează că lunar un pensionar cheltuie circa 300 de lei doar pentru medicamente”, a spus într-un briefing de presă deputata Reghina Apostolova.

Parlamentarii fracțiunii Șor susține că fiecare cetățean merită atitudine corectă când la mijloc este viața și sănătatea. Mai mult, în susținerea inițiativei, aceștia au adunat 169.247 de semnături ale cetățenilor și au venit cu listele adunate la Parlament.

Autorii proiectului speră că noua majoritate parlamentară va veni cu propuneri de îmbunătățire a proiectului ca ulterior acesta să fie aprobat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?