Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

PCRM va contesta la CC legile adoptate astăzi de Parlament

26 iul. 2018,, 16:19   Politică
2820 4

Partidul Comuniștilor va depune recurs la CC privind legile adoptate astăzi. Informația în cauză a fost comunicată pe rețelele de socializare de către lidera fracțiunii PCRM Ina Suplac.

Potrivit spuselor acesteia, sesiunea plenară a Parlamentului din 26 iulie prevedea discutarea a 35 de proiecte de lege, o parte semnificativă fiind depusă de deputați, fie în ajun seara, fie în timpul ședinței, ceea ce a lipsit deputații de oportunitatea de a se pregăti calitativ pentru discutarea acestor proiecte.

"Niciuna dintre propunerile opoziției parlamentare privind includerea pe ordinea de zi nu a fost susținută. În semn de protest, deputații fracțiunii PCRM au părăsit sala de ședințe.

În rezultat, în sală au rămas 31 de reprezentanți ai majorității parlamentare. În conformitate cu articolul 38 alineatul 2 din Legea privind Regulamentul Parlamentului, în absența a 51 de deputați, ședința a încetat să mai fie eligibilă și ar fi trebuit să înceteze. Cu toate acestea, președintele Parlamentului, Andriana Condu, nu a întrerupt ședința din cauza lipsei de cvorum și a continuat lucrul cu dezbaterea proiectelor de legi. Astfel, a fost încălcată brutal legea, citată mai sus.

Așadar, proiectele de lege, adoptate astăzi în numele Parlamentului sânt lipsite de legitimitate și sânt neconstituționale. Și vor fi contestate de fracțiune la Curtea Constituțională", a scris Suplac.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?