Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

PSRM a propus o declarație cu privire la dezacordul față de dizolvarea parlamentului

26 mar. 2021,, 11:04   Politică
3385 6

Deputații din Partidul Socialiștilor (PSRM) au propus introducerea pe ordinea de zi a ședinței parlamentului din 26 martie o declarație „Cu privire la dezacordul dizolvării parlamentului”. Majoritatea parlamentară a susținut propunerea.

Deputatul Platformei DA Alexandr Slusari a solicitat o pauză, pentru ca fracțiunea „să facă cunoștință cu documentul”. Speakerul Zinaida Grecianîi a anunțat o pauză de 30 de minute, transmite newsmaker.md.

În ajun, în cadrul ședinței legislativului din 25 martie, majoritatea parlamentară, formată din fracțiunea PSRM și Platforma „Pentru Moldova”, din care face parte Partidul „ȘOR” și-a reiterat susținerea pentru candidatul Vladimir Glovatiuc la funcția de prim-ministru.

Liderul fracțiunii socialiștilor Corneliu Furculiță a dat cititre unei noi declarații, prin care cei 53 de deputați își exprimă dezacordul față de dizolvarea legislativului.

Amintim că președinta Maia Sandu a invitat fracțiunile și grupurile parlamentare la consultări, în vederea dizvolvării parlamentului.


Anunțul a fost făcut de administrația prezidențială, după ce parlamentul a eșuat pe 25 martie să învestească un nou guvern. Deputații din majoritatea parlamentară, ai PSRM și Platformei „Pentru Moldova”, au boicotat ședința, iar premierul desemnat Igor Grosu nu a fost lăsat să-și prezinte echipa și programul de guvernare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?