X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Proiectul privind majorarea indemnizației la nașterea copilului va fi votat în curînd

4 feb. 2019,, 18:40   Politică
3101 3

Proiectul privind instituirea alocației lunare pentru copii va fi votat în prima lectură de parlament pe parcursul săptămînii curente.

Anunţul a fost făcut de speakerul Andrian Candu în timpul unei vizite la Floreşti.

Potrivit lui Candu, totodată, în primă lectură vor fi votate și proiectele privind acordarea ajutorului de 600 lei de Paști pentru pensionari, dar și cel referitor la majorarea indemnizației unice la nașterea copilului pînă la 10 mii de lei. De asemenea, peste 150 de mii de familii, care au un venit lunar de pînă la două mii de lei, vor beneficia de un ajutor mai mare pentru perioada rece a anului, în valoare de 700 de lei.

”Familiile care au trei copii, cum este a mea, de exemplu, vor primi 600 de lei pînă la împlinirea de către ei a vîrstei de 18 ani. Pentru noi a fost o provocare să facem ordine în finanțele statului și să găsim bani pentru a majora salariile și suportul acordat copiilor”, a spus Andrian Candu.

Deputații şi-au reluat activitatea în organele de lucru ale parlamentului începînd cu ziua de astăzi. Iar miercuri, 6 februarie, va avea loc ședința Biroului permanent al parlamentului, care va stabili data primei ședințe plenare din sesiunea de primăvară.


Mandatul parlamentului de legislatura a XX-a a expirat la 30 noiembrie 2018. Conform prevederilor Constituției, mandatul parlamentului se prelungește pînă la întrunirea legală a noii componențe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?