Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Noi reguli de modificare a datelor din Registrul de stat, aprobate de Parlament

26 mar. 2021,, 14:55   Politică
2849 0

Ar putea fi stabilite noi reguli de efectuare a modificărilor în datele înscrise în Registrul de stat.

Parlamentul a aprobat, în prima lectură, proiectul de modificare a Legii privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali.

Prin proiect se instituie o nouă regulă de înregistrare a modificărilor operate în actele de constituire și în datele înscrise în Registrul de stat în cazul înstrăinării sau dobîndirii părții sociale, prin obligarea părților să depună la organul înregistrării de stat documentele care justifică tranzacția. Astfel, ambele părți (proprietarul precedent și proprietarul nou) vor fi responsabile, în mod echitabil, de înregistrarea modificărilor în termen limită.

Proiectul vine să preîntîmpine numeroasele litigii, precum și neexecutarea titlurilor executorii prin care dobînditorii părții sociale a întreprinderii sînt obligați să prezinte actele necesare pentru efectuarea modificărilor în Registru de Stat al persoanelor juridice, argumentează autorii proiectului, un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare PSRM.

Deputații explică inițiativa prin faptul că au fost constatate numeroase cazuri de eschivare de la efectuarea modificărilor în datele înscrise în Registrul de stat în cazul înstrăinării/dobîndirii părții sociale a întreprinderii.


PROIECTUL are drept scop stabilirea unui cadru legal care să preîntîmpine cazurile de escrocherie, spălări de bani și falsificări de acte de către întreprinderile fantome sau dobînditori de întreprinderi de rea credință, se arată în nota informativă a proiectului de lege.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?