Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Parlamentul R. Moldova, pe locul 6 în lume, după numărul de deputați tineri

29 apr. 2021,, 17:30   Politică
2103 0

Parlamentul Republicii Moldova este pe locul șase în lume după progresul obținut, din 2018, privind numărul de parlamentari sub 45 de ani. Totodată, țara noastră este pe locul opt privind numărul deputaților sub 40 sau sub 30 de ani.

Datele au fost prezentat în Raportul „Participarea tinerilor în parlamentele naționale”, prezentat pe 28 aprilie în cadrul celei de-a șaptea Conferințe globale a tinerilor parlamentari din țările Uniunii Interparlamentare (UIP).

Summitul UIP pentru tineri se desfășoară pe 28-29 aprilie. În prima zi, acesta a întrunit peste 200 de deputați din țările membre ale UIP. În cea de-a doua zi, la lucrările acestuia urmează să adere reprezentanții Legislativului din Republica Moldova – Victor Bologan, Alla Pilipețcaia și Radu Marian.

Uniunea Interparlamentară este organizație globală a parlamentelor naționale, cu sediul la Geneva, care întrunește 179 de parlamente și 13 membri asociați.

Președinta Maia Sandu a dizolvat ieri Parlamentul. Anunțul a fost făcut la doar 30 de minute de la declararea drept neconstituțională a Stării de Urgență în Republicii Moldova de către Înalta Curte, perioadă în care Legislativul nu putea fi dizolvat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?