Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

SIS reacționează la acuzațiile de implicare într-un caz de răpire

5 apr. 2021,, 11:30   Politică
2934 2

Serviciul de Informații și Securitate neagă categoric că ar avea vreo implicare în presupusa răpire a fostului judecător ucrainean Nicolae Ceauș.

Instituția nu a fost nici implicată, nici informată prealabil despre acest caz, se arată în declarația SIS. "Respingem cu fermitate aceste insinuări şi interpretări", mai menționează sursa.

În declarație se mai spune că Serviciul își realizează atribuțiile în strictă conformitate cu legislația în vigoare și cu respectarea drepturilor omului, inclusiv ale cetățenilor străini pe teritoriul național.

"Astfel, condamnăm orice încercări de denigrare şi dezaprobăm alegațiile privind implicarea instituției în activități ce depășesc cadrul legal".

Totodată, SIS anunță că monitorizează informația parvenită în legătură cu incidentul produs și cooperează cu organele de ocrotire a normelor de drept în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.


Fostul judecător ucrainean Nicolae Ceauș ar fi fost răpit pe 3 aprilie. Din spusele pazei de corp a lui Ceauș, care a fost martorul răpirii, acesta fost urcat într-un automobil cu numele moldovenești de către 7 persoane, care vorbeau în limba rusă. Unul dintre răpitori a spus „SIS”, dînd de înțeles că este o acțiune coordonată cu serviciile speciale moldovenești. Mașina în care a fost urcat Ceauș ulterior a fost schimbată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?