Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Răspunsul lui Sandu pentru Usatîi și Voronin care se vor prim-miniștri

13 ian. 2021,, 15:55   Politică
16890 7

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, spune că orice nominalizare la funcția de premier al țării va amîna declanșarea alegerilor parlamentare anticipate care sînt dorite nu doar de forțele politice de la noi dar și de popor.

Reacția vine după ce ieri, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi și fostul șef de stat și actualul lider al PCRM, Vladimir Voronin au anunțat că își oferă candidatura pentru postul de prim-ministru al Republicii Moldova.

„Cu toții înțelegem că RM are nevoie de un Guvern serios și cu sprijin sănătos în Parlament ca să poate să rezolve problemele mari cu care se confruntă societate și cetățenii și problema cea mare este lipsa sprijinului sănătos din partea unei majorități pentru un asemenea Guvern, iar orice nominalizare de prim-ministru acum ar duce la amânarea declanșării alegerilor anticipate și bănuiesc că și cei care au venit cu aceste propuneri, nu își doresc asta”, a declarat Sandu în cadrul unei conferințe de presă.

Șefa statului spune că așteaptă un verdict din partea Curții Constituționale în privind posibilității autodizolvării Parlamentului, care potrivit lui Sandu ar fi cea mai scurtă cale de declanșarea a alegerilor. În cazul în care concluziile CC vor fi altele, atunci va veni cu noi propuneri privind soluționarea problemei politice în care s-a pomenit țara noastră.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?