X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Replica avocatului lui Plahotniuc, după ce acesta a rămas fără „Ordinul Republicii”

18 feb. 2021,, 14:35   Politică
3803 2

După ce președinta Maia Sandu i-a retras ex-liderului Partidului Democrat din Moldova (PDM) Vladimir Plahotniuc distincția „Ordinul Republicii”, avocatul acestuia a declarat pentru ZdG că decretul semnat de Sandu este unul „nefondat” și „ilegal”.

Avocatul Lucian Rogac a comunicat că va ataca în instanța de judecată actul privind retragerea distincției.

„Această acțiune este un Joc politic menit să sustragă atenția opiniei publice de la adevăratele probleme cu care se confruntă la moment R. Moldova. Consider că acest decret este unul nefondat și ilegal, de aceea îl vom ataca în instanța de judecată”, a spus avocatul pentru ZdG.

Joi, 18 februarie, președinta Maia Sandu i-a retras ex-directorului PDM Vladimir Plahotniuc distincția „Ordinul Republicii”.

Vladimir Plahotniuc a fost decorat cu „Ordinul Republicii”, distincția supremă a R. Moldova, în anul 2014, de către președintele Nicolae Timofti, „pentru contribuții decisive la desăvîrșirea obiectivului major de politică externă al R. Moldova – asocierea politică și integrarea economică cu Uniunea Europeană”. Totodată, în 2007, Vladimir Voronin i-a conferit acestuia Ordinul „Gloria Muncii” „pentru contribuție la reconstrucția Complexului Monastic Curchi și merite în păstrarea și propagarea moștenirii istorico-culturale”.


Maia Sandu declara, inclusiv în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2016, că dacă va ajunge președintă îi va retrage lui Plahotniuc distincția.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?