Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Hotelul și restaurantul de pe lîngă Ambasada R. Moldova la Moscova, închise

13 mar. 2021,, 17:00   Politică
4481 4

A fost închis acum o lună și jumătate restaurantul „Moldova” care activează în cadrul hotelului „Casa de oaspeţi” de pe lîngă Ambasada R. Moldova la Moscova, iar săptămîna trecută din local a fost scos absolut tot mobilierul. „Au rămas doar pereții goi”, a anunțat premierul interimar Aureliu Ciocoi.

Premierul a declarat că și hotelul a fost închis: „Ancheta este în derulare. Se efectuează auditul financiar și auditul Curții de Conturi”. Aureliu Ciocoi a declarat că microbuzul misiunii diplomatice transporta din Chișinău la Moscova doar un mic sac cu acte poștale, iar restul produselor erau destinate restaurantului, iar Ministerul Afacerilor Externe nu a fost anunțat despre aceasta, scrie tv8.md.

„Eu nici nu știu dacă conducerea Ambasadei R. Moldova de la Moscova era la curent. Într-o singură tură erau transportate peste 300 de kilograme de făină de porumb pentru mămăligă și mai multe cutii cu vin moldovenesc. Marfa era transportată sub umbrela poștei diplomatice și nu era supusă taxelor vamale la intrarea în Federația Rusă”, a spus Aureliu Ciocoi, în cadrul unei emisiuni la RTR Moldova.

Premierul a spus că a fost informat despre faptul că proprietarul restaurantului are legături cu deputatul fugar Ilan Șor.

În decembrie 2020 surse de încredere au dezvăluit pentru „Cutia Neagră” că microbuzul misiunii diplomatice, prins cu anabolizante pe 7 decembrie 2020, ar fi făcut periodic și contrabandă cu băuturi alcoolice, ducînd ilegal chiar și cîte 1500 de litri într-o deplasare. Și în ziua în care a fost prins la vamă avea sticle cu vin, în total peste 1000 de litri.


O parte urma să ajungă și la restaurantul „Moldova” care activează în cadrul hotelului „Casa de oaspeţi” de pe lîngă Ambasada R. Moldova la Moscova. Sursele noastre ne-au comunicat că restaurantul vinde clienților băuturi moldovenești fără timbru de acciz și niciodată nu eliberează bonuri de casă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?