X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

În canalele de Telegram din Rusia și Moldova au apărut informații în care figurează Plahotniuc, Platon și Usatîi (DOC)

18 ian. 2020,, 13:01   Politică
7216 0

În canalele de Telegram din Rusia și Moldova au apărut informații cu pagini din dosarul laundromatului în care figurează numele lui Vlad Plahotniuc, Veaceslav Platon și Renato Usatîi.

În ajun de anul nou, în Federația Rusă a văzut lumina zilei un dosar penal, în care persoana principală implicată este de fapt fostul șef al Căilor Ferate Ruse Vladimir Yakunin, transmite NOI.md cu referire la telegraph.md.

Pe 9 decembrie 2019, acuzațiile împotriva Laundromat-ului moldovean (cel mai mare canal de spălare a banilor furați din bugetul Federației Ruse) au fost aduse împotriva unuia dintre cei mai mari bancheri din umbră, Alexander Grigoriev.

Hotărîrea precizează că, printre altele, fondurile furate din Căile Ferate Ruse( RJD) au fost spălate prin Laundromat în perioada în care a fost condusă de Yakunin. FSB oferă asistență operațională în caz, iar în documente toți cei implicați sînt așezați într-un mod clar.

Și aici este un extras din decret, unde sînt indicate direct Căile Ferate Ruse:
Usatîi R. G., ghidat de motive mercantile personale, posedînd calități avansate de socializare, viclenie, prudență, urmărind obiectivul de a intra în sfera politică și de putere a Republicii Moldova, precum și de a-și spori bunăstarea, s-a alăturat voluntar în cîrdășenie cu șeful comunității criminale internaționale (ortanizare criminală) Plahotniuc V.G. și proprietarul real al AKB „Baltika” Vlasov O.L., a atras grupul de companii de mai sus în calitate de clienți ai schemei infracționale, legată direct de activitățile ОАО «РЖД» și și-a asumat responsabilitatea pentru:


– crearea de relații durabile între diferite grupuri organizate independent care operează independent, prin organizarea interacțiunii proprietarilor și managerilor grupului de companii de mai sus cu Plahotniuc V.G., Platon V.N., Vlasov OL. și alți membri ai comunității criminale (organizația criminală), precum și cunoașterea acestor persoane între ele.

– elaborarea de planuri și crearea condițiilor pentru comiterea infracțiunilor de către aceste grupuri; monitorizarea actualității primirii fondurilor grupului de companii menționat mai sus în conturile persoanelor juridice ruse din AKB Baltika, achiziționarea de cash pentru aceste fonduri și transferul suplimentar al acesteia în conturile nerezidenților controlați de aceasta (Usatîi RG.) și a unui grup de companii legate de ОАО «РЖД», în organizații de credit străine.

Anterior presa a scris despre Laundromatul rusesc în care ar fi fost implicat și un verișor al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. Despre acest caz s-a mai scris că ar fi fost cea mai mare operațiune de spălare de bani din Europa de Est care a implicat ofițeri FSB, firme rusești, companii off-shore, bănci din Rusia, Letonia și Moldova, judecători moldoveni, agenți proxy și figuri importante ale lumii interlope.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?