Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Sondaj: E nevoie cu adevărat de mai multe secții de votare peste hotare?

24 iun. 2021,, 11:30   Politică
4438 11

La alegerile din 11 iulie curent, peste hotarele R. Moldova nu ar trebui să fie deschise secții de votare decît în incinta ambasadelor țării noastre. De această părere este majoritatea moldovenilor care a participat la un sondaj marca Noi.md.

Mai exact, fiind întrebați dacă ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare, 77.6% dintre respondenți au spus că moldovenii din diasporă ar trebui să voteze doar la ambasadele R. Moldova de peste hotare.

Pe de altă, parte, 13,6% sînt de părere că toți reprezentanții diasporei trebuie să aibă posibilitatea de a vota, sprijinind ideea deschiderii mai multor secții de vot în afara țării.

La fel, 5.9% dintre participanții la sondaj, au menționat că ar fi bine ca peste hotare să fie deschise mai multe de vot, dar cu condiția ca secții suplimentare să fie deschise și în Rusia, și în Transnistria. Iar 2.8% afirmă că nu e cazul să fie deschise mai multe secții de vot decît anul trecut.


Sondajul a acumulat 9 517 de voturi. La alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova, care se vor desfășura la data de 11 iulie curent, vor participa 23 de concurenți electorali.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?