Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sondaj: Cine este cel mai activ politician

1 iun. 2021,, 11:39   Politică
2776 7

Președintele PSRM, Igor Dodon, este cel mai activ politician din luna mai, arată datele studiului socio-politic iData. Conform aceluiași sondaj, cea mai activă formațiune politică este Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.

Potrivit studiului, 28,3% dintre persoanele intervievate au declarat că cel mai activ politician din țară este Igor Dodon. Alți 25,56% din cetățenii chestionați au spus că actualul președinte Maia Sandu. Top cei mai activi politicieni din luna mai este încheiat de liderul PCRM, Vladimir Voronin. 4% dintre respondenți susțin că președintele comuniștilor este unul dintre cei mai activi oameni politici din țară.

În jur de cîte 2% dintre cei intervievați afirmă că cei mai activi în luna mai au fost primarul Capitalei, Ion Ceban, deputatul PPDA, Alexandr Slusari și primarul din Bălți, Renato Usatîi. Doar 1,4 % dintre cetățeni l-au văzut pe liderul PAS, Igor Grosu, ca fiind cel mai activ om politic din luna mai.

Totodată, aproape 34,7% dintre cetățeni au declarat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor este cea mai activă formațiune din mai. Pe locul doi urmează PAS. De această părere sînt 33,6% dintre respondenți. Cîte 3,5% dintre persoanele chestionate susțin că PPDA și Partidul ”Șor” au fost cele mai active partide.


Sondajul a fost efectuat în luna mai pe un eșantion de 1227 de respondenți. Eroarea maximă de eșantionare ±2,7%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?