X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Un analist din opoziţie critică "cochetarea" PAS şi PPDA cu "grupul Candu"

24 feb. 2020,, 12:30   Politică
2738 2

Plecarea de la guvernare a Maiei Sandu a determinat schimbarea radicală a agendei politice în Republica Moldova.

Analistul politic Alexei Tulbure, fost ambasador al Moldovei la ONU şi afiliat opoziţiei, consideră că plecarea de la putere a PAS a dus la stagnarea reformelor în mai multe domenii.

„După demiterea guvernului Sandu, s-a schimbat și agenda politică în Republica Moldova și s-a simțit imediat. Deci, fundamentalele și cele mai importante probleme cu care se confruntă societatea, pe care trebuia să le soluționăm și părea că ne-am apucat, mă refer aici la reforma justiției, mă refer la investigații în furtul miliardului, mă refer la tragerea la răspundere a celor care se fac responsabili pentru mai multe crime și încălcări comise în anii anteriori, toate aceste lucruri încet-încet au dispărut din vizorul publicului, au devenit marginale”, a declarat Alexei Tulbure, într-un interviu pentru Europa Liberă.

În acelaşi interviu, Tulbure critică disponibiltatea PAS şi PPDA de a discuta cu “grupul Candu”, desprins din PDM.

“E o pierdere de timp, dar asta-i pierdere de imagine și este contraproductiv, de exemplu, dreapta noastră pro-europeană, PAS, Platforma DA să încerce să promoveze anumite idei pro-europene cu alde Candu, de exemplu, care sînt simbolul anti-europenismului în Republica Moldova.”, a mai spus Alexei Tulbure.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?