Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Oficial! Natalia Gavrilița, candidatul înaintat de PAS pentru funcția de prim-ministru

30 iul. 2021,, 08:58   Politică
3714 4

Natalai Gavrilița este oficial candidatul propus de Partidul Acțiune și Solidaritate pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

Anunțul a fost făcut de deputatul PAS, Mihai Popșoi după consultările cu președintele țării, Maia Sandu.

”Astăzi, așa cum prevede Constituția am venit să comunicăm pe cine nominalizează PAS în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Unanim am nominalizat-o pe Natalia Gavrilița. Sîntem convinți că ea va întruni mai mult decît numărul necesar de voturi”, a declarat Popșoi.

Totodată acesta este convins că Gavrilița are experiența guvernamentală necesară pentru a fi un bun prim-ministrul.

”În condițiile actuale, grație experienței pe care o are și sprijinului total a partidului va, reuși nu doar să ameliorate situația dar și să contribuie la implementarea programului”, a mai adăugat Popșoi.


Potrivit deputatului, din noul Guvern vor face parte și persoane din afara PAS.

”E firesc să se regăsească și persoane din fostele garnituri guvernamentale, persoane profesioniste și integre. Vor fi și oameni din afara PAS. Atîta timp cît avem oameni buni, vom încerca să aducem cît mai mulți oameni buni pentru a avea o guvernare cît mai corectă”, a concluzionat deputatul.

Reamintim că în aceste momente la Președinției au loc consultări cu fracțiunile parlamentare. Deputații Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor au anunțat anterior că nu vor participa la consultări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?