X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Oficial! Ion Chicu revine în politică și lansează un nou partid

31 mar. 2021,, 08:02   Politică
7466 8

Fostul prim-ministru Ion Chicu a anunțat astă-noapte că revine în politică și lansează o nouă formațiune politică. Este vorba de Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM).

„Împreună cu mai mulți colegi am creat Grupul de inițiativă pentru înregistrarea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei. Obiectivul principal al PDCM constă în dezvoltarea și modernizarea Țării noastre Republica Moldova, prin consolidarea societății și integrarea statului nostru în Uniunea Europeană”, a scris Chicu.

Din echipa sa fac parte fosta ministră a Sănătății Viorica Dumbrpveanu, fostul șef de la Economie Anatol Usatîi, directoarea ODIMM, Iulia Costin, secretara generală a Guvernului, Lilia Ianconi, precum alți șefi de direcții sau instituții guvernamentale, primari, directori de spitale.

În anunțul său, fostul șef al Guvernului a menționat că principalul deziderat al noului partid va fi integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

„Aceasta este singura posibilitate de a ne păstra statalitatea, de a crește nivelul de trai al oamenilor și de a valorifica oportunitățile de dezvoltare contemporană. Integrarea în UE este și unica șansă de reintegrare a regiunii transnistrene. Îmbunătățirea condițiilor de viață în Ţară este posibilă prin restabilirea ordinii stricte, în deplină concordanță cu principiile statului de drept. Într-un stat democratic și puternic nu există corupție, nu există încălcarea drepturilor omului și nici dezmăț politic și administrativ”, a mai punctat Ion Chicu.


Fostul premier susține că în Republica Moldova e nevoie de reformă administrativ-teritorială, precum și o nouă modificare a structurii Guvernului.

„Structura actuală a ministerelor nu mai este relevantă priorităților de dezvoltare a țării, iar sistemul administrativ local este unul ineficient și costisitor. Echipa noastră are ca obiectiv imediat divizarea și restabilirea unor ministere, înlocuirea raioanelor cu un număr limitat de regiuni şi sporirea autonomiei financiare a autorităților locale de nivelul întîi”, a concis Chicu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?