X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

O altă ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor, amînată

5 feb. 2021,, 14:48   Politică
2515 1

Nici ședința de judecată din dosarul lui Ilan Șor programată pentru vineri, 5 februarie, nu a avut loc. Motivul amînării este același ca și la amînarea ședinței de miercuri, 3 februarie, și anume faptul că nu a fost examinată cererea de recuzare a completului de judecată, următoarea ședință fiind programată pentru ziua de vineri, 12 februarie, transmite zdg.md.

Ședința de judecată în dosarul Șor, programată pentru vineri, 5 februarie, a fost amînată, pe motiv că nu a fost examinată cererea de recuzare a completului de judecată.

Apărătorii lui Ilan Șor au înaintat în ședința de judecată din 22 ianuarie cerere de recuzare a completului de judecată, iar procedura de examinare a dosarului a fost suspendată, ulterior, pînă la pronunțarea Curții Constituționale asupra excepției de neconstituționalitate.

Avocații lui Șor au cerut interpretarea unui articol din Codul de Procedură Penală care stipulează că „judecătorul nu poate participa la judecarea cauzei și urmează a fi recuzat dacă există alte circumstanțe care pun la îndoială rezonabilă imparțialitatea judecătorului”.

Obiectul sesizării îl constituie sintagma „există alte circumstanțe care pun la îndoială rezonabilă imparțialitatea judecătorului”, sub aspectul neclarității și imprevizibilității, din Codul de Procedură Penală al R. Moldova.


Articolul 33 alin. (2) pct. 6) din Cod, la care fac referire avocații lui Șor, stipulează că judecătorul nu poate participa la judecarea cauzei și urmează a fi recuzat dacă există alte circumstanțe care pun la îndoială rezonabilă imparțialitatea judecătorului.

Următoarea ședință este programată pentru vineri, 5 februarie. În luna februarie sînt programate încă 3 ședință în acest dosar.

Amînările în dosarului lui Ilan Șor vin după ce la 18 ianuarie a fost reluată examinarea dosarului lui Ilan Șor, în contextul în care la mijlocul lunii decembrie 2020 judecătorii au decis suspendarea examinării dosarului.

Aureliu Colenco, unul din avocații lui Ilan Șor, a spus anterior pentru ZdG că în următoarele zile ar urma să fie organizată o conferință de presă pe dosarul clientului său.

Reţinut în mai 2015, Ilan Şor a fost condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, dar instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?