Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Percheziţii la domiciliul lui Petru Jardan

22 mar. 2021,, 20:52   Politică
3496 2

În această seară sunt efectuate percheziţii la domiciliul lui Petru Jardan. Acest lucru a fost confirmat de apărătorul deputatului.

"Dumnealui este de acord să facă declaraţii, dar audierile au fost întrerupte, pentru că urmează altă acţiune de urmărire penală, percheziţii la domiciliu, unde ne pornim acum", a declarat avocatul, Oleg Televca.

Petru Jardan nu recunoaşte învinuirile care i se aduc, dar este gata să colaboreze cu ancheta.

Amintim că astăzi, 68 de parlamentari au votat pentru ridicarea imunității deputatului Partidului "ȘOR", Petru Jardan.

Jardan, a fost reținut pentru 72 de ore de către procurorii anticorupție. El este este suspectat de abuz în serviciu, în proporții deosebit de mari.

Potrivit materialelor urmăririi penale, Petru Jardan ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionării. Fărădelegile ar fi fost comise în perioada cînd Jardan a activat în calitate de director general interimar la Aeroport, iar suma prejudiciului cauzat întreprinderii se estimează la 4,9 milioane lei.


Menționăm că odată cu acordul de ridicare a imunității parlamentare, Procurorul General va avea încuviințarea Parlamentului în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a deputatului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?