X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Mesajul transmis de Filip ambasadorilor moldoveni

9 iul. 2018,, 17:30   Politică
3128 2

Diplomația noastră trebuie să fie proactivă, să promoveze interesele Republicii Moldova și oportunitățile investiționale, a declarat premierul Pavel Filip astăzi, în cadrul reuniunii ambasadorilor, notează Noi.md.

În adresarea sa către ambasadori, Filip a accentuat că, pentru a avea o politică externă eficientă, trebuie luată în calcul situația internațională generală, dar și politica externă și cea internă. „Nu în zadar am ales vectorul european, acesta este singurul nostru plan și ne dorim, în primul rînd, să preluăm principiile, abordările și valorile europene”, a spus Pavel Filip.

Prim-ministrul a menționat că Republica Moldova are relații foarte bune cu statele vecine, dar și la nivel regional, în cadrul Parteneriatului Estic. Drept un succes diplomatic recent a fost relevată aprobarea de către ONU a Rezoluției privind retragerea trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova, premierul mulțumind diplomaților pentru munca depusă în acest sens.

În timpul discuțiilor el și-a exprimat dezacordul cu rezoluția aprobată recent de Parlamentul European, acțiune care, în opinia lui, a avut la bază raționamente politice.

Totodată, Filip a subliniat că un rol esențial în politica externă îi revine comunicării, iar pentru a avea o comunicare bună pe plan extern, trebuie înțeleasă foarte bine situația internă, astfel încît să nu existe loc pentru percepții greșite în baza speculațiilor și interpretărilor cauzate de dezinformare de natură politică. Astfel, premierul a solicitat ambasadorilor să fie foarte bine documentați despre situația curentă din țară și să promoveze interesele Republicii Moldova și oportunitățile investiționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?