X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Averea deputatului PAS, Mihai Popșoi, verificată de ANI

4 aug. 2020,, 14:29   Politică
3738 2

Deputatul PAS, Mihai Popșoi, a încălcat Legea, fiind în funcția de deputat. Mai exact, acesta a primit salarii din organizații internaționale, deși nu avea dreptul să o facă.

Socialistul Vladimir Odnostalco, care a depistat neregulile, a sesizat Autoritatea Națională de Integritate, dar și Inspectoratul Fiscal de Stat despre mai multe neconcordanțe și lacune în declararea veniturilor și intereselor personale ale deputatului Maiei Sandu.

“Analizînd declarația depusă de Mihai Popșoi am constatat că deși mandatul de deputat, inclusiv al dl Popșoi, este incompatibil oricărei alte funcţii remunerate, inclusiv a funcţiei acordate de un stat străin sau organizaţie internaţională, pe parcursul anului 2019 deputatul PAS a fost remunerat cu 58 509.6 MDL și 10 140.12 Euro de Reprezentanța Fundației Konrad Adenauer, Fundația Friedrich Ebert, Asociația pentru Politică Externă, Universitatea din Milano (bursier)”, a scris socialistul pe Facebook.

Totodată, Odnostalco a constatat că, în declarația de avere și interese depusă de Mihai Popșoi la Comisia Electorală Centrală în calitate de candidat la funcția de deputat la alegerile parlamentare din 2019, se regăsea și un credit de 30 000 lei, scadent în 2019.

“Deja din fotoliul de deputat, dl Popșoi nu a indicat în declarația de avere și interese depusă la ANI acest credit, ceea ce induce asupra faptului îmbunătățirii semnificative a situației financiare”, constată Odnostalco.


Totodată, deputatul PSRM scrie că deși în 2018 Popșoi a declarat că deține automobilul de model Toyota Corolla de 98 mii lei, ulterior tot același automobil a fost declarat cu 90 mii lei sau cu opt mii mai puțin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?