Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

A fost anunțat programul vizitei oficiale a președintelui Germaniei la Chișinău

26 sep. 2021,, 09:45   Politică
3244 7

Președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova la invitația Președintelui Maia Sandu.

Pe 29 septembrie, Președintele Frank-Walter Steinmeier va fi întîmpinat cu onoruri militare la Președinția Republicii Moldova, după care vor avea loc o serie de întrevederi cu Președinta Maia Sandu și cu membrii delegațiilor, transmite Noi.md.

Ulterior, Președintele Steinmeier se va întîlni cu prim-ministra Natalia Gavrilița și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. În aceeași zi, Steinmeier va inaugura, împreună cu Maia Sandu, Forumul de afaceri moldo-german.

În cadrul vizitei, Președintele Federal va vizita, de asemenea, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a Republicii Moldova și Colegiul de Inginerie din

Strășeni. La fel, el va avea o discuție cu un grup de primari din satele și orașele unde au fost implementate proiecte sprijinite de Guvernul German. Pe finalul vizitei, cei doi președinți vor sădi cîte un arbore la Grădina Botanică din Chișinău.

29 septembrie


11.35-11.50 – Ceremonia oficială de întîmpinare a Președintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier (Președinția Republicii Moldova)

13.35-14.05 – Declarații de presă ale Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și Președintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier

14.10-14.15 – Președintele Frank-Walter Steinmeie va depune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt

30 septembrie

13.45-14.00 – Plantarea arborilor la Grădina Botanică din Chișinău

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?