Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Noul Parlament ar putea rămîne fără patru deputați ai fracțiunii PAS

4 aug. 2021,, 08:00   Politică
4496 0

În fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), după învestirea Guvernului, vor deveni vacante patru mandate de deputat și acestea vor fi ocupate următorii candidați de pe lista formațiunii pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

Deputații care vor pleca din Parlament sînt: Natalia Gavriliță – în funcția de Prim-ministru, Andrei Spînu – pentru funcția de viceprim-ministru, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Sergiu Litvinenco – pentru cea de ministru al Justiției, și Dumitru Budianschi – în funcția de ministru al Finanțelor.

În locul lor urmează să vină candidații supleanți cu numărul 64, 65, 66 și 67 din listă. Este vorba despre Viorel Barda – născut în 1981, în Chișinău, de meserie jurist; Ana Calinici – născută în 1993, din Ialoveni; Evghenia Cojocari – 1966, din Satul Nou, Cimișlia; Boris Popa – născut în 1957, la Șoldănești.

De menționat că mandatul de deputat este incompatibil cu: a) funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova; b) funcţia de membru al Guvernului; c) funcţia de Avocat al Poporului, de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului;c1) funcţia de ales local; d) exercitarea oricărei alte funcţii remunerate, inclusiv a funcţiei acordate de un stat străin sau organizaţie internaţională, cu excepţia activităţii didactice şi ştiinţifice desfăşurate în afara programului stabilit de Regulamentul Parlamentului. Deputatul care se află în unul din cazurile de incompatibilitate sus-menționate va demisiona, în termen de 30 de zile de la data validării mandatului, din funcţia incompatibilă cu mandatul de deputat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?