X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Cine este noul ministru de Interne, Pavel Voicu

15 noi. 2019,, 16:31   Politică
9014 2

Pavel Voicu, noul ministru al Afacerilor Interne, a exercitat timp de cinci luni funcția de ministru al Apărării în precedentul Guvern.

Voicu are 46 de ani, acesta a și-a făcut studiile la Academia „Ștefan Cel Mare” a MAI, Facultatea de Drept. A absolvit de asemenea Academia de Administrare Publică pe lîngă președintele R. Moldova și Institutul de Cercetări Juridice și Politice al Academiei de Științe a Moldovei.

În 2017 a devenit consilierul președintelui Igor Dodon pentru misiuni speciale.

Anterior, Voicu a ocupat mai multe funcții în cadrul organelor de drept. Astfel, a fost șef al Inspectoratului de poliție al municipiului Bender, comisar al Comisariatului de poliție al raionului Cimișlia, comisar al Comisariatului de poliție al raionului Călărași, șef al Secției control inopinat al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupție, șef al Secției poliției Criminale al Inspectoratului de poliție al Județului Ungheni, inspector superior al Departamentului pentru Combaterea Crimei Organizate si Corupției etc.

Totodată, în perioada iulie 2012–aprilie 2015, Voicu a fost director general la uzina metalurgică SA «Laminorul» din municipiul Brăila, România.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?