X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

O nouă etapă în dezvoltarea relațiilor dintre R. Moldova și Germania

19 mai. 2021,, 15:28   Politică
2768 8

Germania are un interes major într-o Republica Moldova democrată, stabilă și prosperă. Declarații în acest sens au fost făcute la Berlin de președintele Republicii Federae Germane Frank-Walter Steinmeier, după întrevederea cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

„În Germania pledăm la nivel bilateral, dar și la nivel european pentru un sprijin adresat țării dumneavoastră. Ne dorim prietenie, parteneriat între Uniunea Europeană și Republica Moldova”, a declarat președintele Germaniei.

Steinmeier a precizat că țara sa a susținut Republica Moldova în obținerea vaccinului prin intermediul platformei COVAX. Ce ține de situația politică din țara noastră, oficialul german a precizat că la nivel politic Republica Moldova nu este într-o stare bună. Aici a amintit și de problema transnistreană.

„Ce înseamnă problema transnistreană pentru cetățenii țării dumneavoastră știe cel care măcar odată a fost de la Chișinău la Tiraspol. Cel care își aduce aminte de acele obstacole de-a lungul unei astfel de călătorii”, a mai sus președintele german.

Președintele Maia sandu a declarat în cadrul briefing-ului de presă că „simbolismul vizitei sale la Berlin este cu atît mai mare cu cît aceasta are loc în timpul pandemiei COVID-19”.


„În Germania sînt în vigoare restricții dure de contact și călătorie. În pofida acestora, sîntem aici - și apreciem enorm acest gest de prietenie, interes și solidaritate pentru țara noastră”, a declarat Maia Sandu.

Președintele a mai spus că cele două state au o agendă în plan bilateral, în context regional și european. Maia Sandu a informat că a discutat cu președintele Germaniei despre situația politică și de securitate din regiune.

„Stabilitatea în vecinătatea estică europeană este o precondiție esențială pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Totodată ea este importantă și pentru Uniunea Europeană, care își dorește pace la frontieră și un dialog constructiv cu țările Parteneriatului Estic și cu Rusia”, a mai spus Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?