Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Noi detalii despre valul de alerte cu bombă din ultima perioada

5 aug. 2022,, 12:06   Politică
2822 0

Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilita, a declarat că majoritatea cazurilor cu alerte cu bombă din ultima perioada vin din exterior, astfel că autoritățile cunosc că sînt surse din Belarus, dar și Rusia. Declaratiie au fost acute de prim-ministrul în cadrul unei emisiuni de radio de la Radio Moldova, transmite protv.

„Ele vin din extern, sînt greu de urmărit, noi știm anumite lucruri, că sînt surse în Belarus, Rusia și lucrăm cu aceste state pentru că să identificăm persoanele, dar în mediul online este greu de urmărit, mai ales comanditarii. Este foarte ușor să fie ajustate tacticile, nici nu știm de fapt dacă cei din spate sînt în aceste țări pe care le-am numit, acolo este adresa computerului, cei care cunosc un pic tehnologiile infromationale știu că aceste date pot fi manipulate. De aceea noi introducem măsuri de protecție mai mari, că să nu fie nevoie să evacuăm oamenii”, a declarat Natalia Gavrilita.

Totodată, prim-ministrul a adăugat că aceste alerte sînt menite să scadă vigilența și să testeze reacția atît a autorităților, cît și a populației.

Potrivit Codului Penal, cei care anunță alerte false cu bombă riscă amendă de pînă la 42.500 de lei sau închisoare de pînă la 2 ani. Ministerul de Interne a cerut înăsprirea pedepselor. Astfel, autorii ar putea stă pînă la 12 ani după gratii și amendați cu pînă la 150 de mii de lei. Proiectul trebuie votat în parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?